Julkiset palvelut yhdestä paikasta

Asiointipiste on kunnan ylläpitämä julkisen hallinnon yhteinen asiakaspalvelupiste.

Asiointipisteessä asukkaat voivat hoitaa asiansa Kelan, Poliisin lupahallinnon, Verohallinnon, maistraatin, TE-toimiston ja kunnan kanssa.

Pelkosenniemen Asiointipiste sijaitsee kunnanvirastolla osoitteessa Sodankyläntie 1 A ja puhelinnumero palveluneuvojalle on 040-507 6286.

Asiointipiste on avoinna ma-to klo 9:30-11:00 ja 12:00-15:00, pe 9:30-11:00 ja 12:00-14:00. Ilmoitamme poikkeuksista erikseen.

Palveluneuvoja antaa Asiointipisteessä henkilökohtaista neuvontaa ja opastusta esim. verkkoasioinnissa. Asiointipisteestä voi hakea myös viranomaisten lomakkeita ja jättää niitä toimitettavaksi edelleen viranomaisille.

 

Etäpalvelu täydentää Asiointipisteen tarjontaa antamalla mahdollisuuden asioida viranomaisen asiantuntijan kanssa verkkoyhteyden avulla.

 

Asiointipisteessä kansalaiset saavat julkisia palveluita tehokkaasti, yhdenvertaisesti ja kohtuuetäisyydellä asuinpaikastaan.

Asiointipisteessä asiointia varten mukaan kannattaa ottaa henkilöllisyystodistus ja verkkoasiointitunnukset (pankkitunnukset), joilla pääsee kirjautumaan viranomaisten sähköisiin palveluihin