Päiväkoti

Tule leikkimään ja liikkumaan, tule metsäpolkuja tutkimaan kavereiden kanssa!

Pelkosenniemen päiväkoti sijaitsee metsän polkujen ja latujen, sekä luistelukaukalon reunalla. Kalastus- ja uintimahdollisuus on myös läheisellä joella. Päiväkodin piha on suuri leikkipuisto, jossa on tilaa pelata, juosta hippasta ja kiipeillä telineillä. Luonto, leikki, liikunta ja luovuus ovat meille tärkeitä arvoja toiminnassamme. Niinpä päiväkodissa leikitään ja liikutaan paljon, opitaan luonnosta ja kaveruudesta, retkeillään ja ulkoillaan säällä kuin säällä. Nikkaroidaan ja maalaillaan, musisoidaan, hoidetaan kasvimaata, käydään kirjastossa ja pidetään kekkereitä ja talkoillaan vanhempien kanssa.

Toiminta perustuu valtakunnalliseen sekä paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan, jota arvioidaan ja päivitetään vuosittain. Varhaiskasvatus on lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hyvinvointia, yhteistyössä lapsen perheen kanssa. Teemme myös yhteistyötä läheisen koulun ja mm. paikallisen Mll:n kanssa.

Pelkosenniemen päiväkodissa on toimintakautena 2018-2019 n. 25, 1-5v. lasta ja talon kellarissa kokoontuu eskareiden oma ryhmä.

Pelkosenniemen kunta tarjoaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta kirkonkylän päiväkodissa. Tänä keväänä hoitoa on järjestetty myös Pyhäjärvellä, Metsätupa-nimisessä ryhmässä.

Päivähoitopaikkaa haetaan aina kirjallisesti. Hakemuksia saa päiväkodilta tai alla olevasta linkistä tulostamalla ja palauttamalla päiväkotiin. Esiopetukseen 2018-2019 hakeminen tulee tapahtua 23.3. 2018 mennessä, erillisellä hakulomakkeella, jonka saa päiväkodilta tai sähköpostitse.

Mikäli tarvitset varhaiskasvatuspalveluja Pelkosenniemeltä, mutta asut muualla kuin Pelkosenniemellä, ota yhteyttä oman kuntasi päivähoitopalveluihin. Kunnat voivat tehdä keskenään päivähoitosopimuksen, mikäli lapsella on oikeus päivähoitopaikkaan ja mikäli ryhmässä on tilaa.

Lisätietoja:

Pelkosenniemen päiväkoti, Koulutie 7, 98500 PELKOSENNIEMI, 040 763 1765, 040 754 6982.

Päiväkodinjohtaja(1.2.2018 alkaen), lastentarhanopettaja KM, Johanna Suopanki,,   040 754 7315, ( mielell. klo 8-10 tai klo 14 jälkeen, esioppilaiden lähdettyä, kiitos).

Vs.rehtori/sivistystoimenjohtaja, Mirja Lampela, , 0405687630

http://www.pelkosenniemi.fi/download/pdf_hakemus.pdf (täytä ja tulosta ja toimita paperiversiona vs. päiväkodin johtaja Johanna Suopangille)

Ajankohtaista

Kesäkuussa 2018 päiväkodilla on kerhotoimintaa 1-6v.lapsille 2 kertaa viikossa. Juhannuskekkerit pidämme 21.6.

Esiopetuksen uusi toimintakausi alkaa 15.8. klo 10.00.