Sosiaali

Kotipalvelu

Kotipalvelu on kodinhoitajan antamaa kodissa tapahtuvaa yksilön tai perheen henkilökothtaista huolenpitoa ja tukemista. Palvelu voi olla  tilapäistä tai säännöllistä. Kotipalvelu auttaa esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • hoitotyö
  • kylvetys (suihkutus tai saunotus kotona tai palvelukodilla)
  • asiointiapu (kauppa, apteekki, pankki)
  • ateriapalvelu (keskuskeittiö)
  • virkistyspalvelu (ulkoilu)
  • pyykkipalvelu

Säännöllinen kotipalvelu perustuu asiakkaan kanssa tehtyyn palvelusuunnitelmaan ja sitä annetaan asiakkaan senhetkisen tarpeen ja tilanteen mukaan. Kotipalvelu on maksullista. Säännöllisen palvelun hinta riippuu käyntien määrästä ja kotitalouden tuloista. Maksusta tehdään sosiaalitoimessa erilinen maksupäätös. Tilapäinen apu maksaa 9,30 €/kerta.

Kodinhoitajat ovat Pelkosenniemen kunnan sosiaalitoimen työntekijöitä ja heidän työskentelynsä kodissanne on luottamuksellista.

Kotipalvelu ei enää tarjoa siivouspalvelua, vaan se tulee tilata työpaja Sykkeen kautta. Siivouspalvelun hinta on yksityisasiakkaalle 10€/tunti + matkakulut 0.55€/km.

Kotipalvelua haetaan ottamalla yhteyttä sosiaalijohtajaan tai kotipalveluun. Mikäli avun tarve on säännöllistä, tehdään palvelusuunnitelma ja maksupäätös. Kotona asumisen tueksi on mahdollista saada myös turvapuhelin. Kotipalvelun laskutus hoidetaan sosiaalitoimen kansliassa. Säännöllisen kotipalvelun maksujen osalta kansliaan on toimitettava palvelun saajan tulo- ja omaisuustiedot.

Kotisairaanhoito hoidetaan Pelkosenniemen-Savukosken kuntayhtymän kautta. Kotisairaanhoito ja kotipalvelu tekevät yhteistyötä. 

Yhteystiedot:

Kotipalvelu 040 746 3159 (arkisin 8-20, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä 8-16)

Kotipalvelun esimies sairaanhoitaja Anita Lindqvist 040 040 6481 (arkisin 8-16)

Työpaja Syke, Tapio Rautiainen 040 356 1775

 

Kotisairaanhoitaja 040 022 2185

 

Sosiaalijohtaja 040 532 0474

 

Sosiaalipalvelusihteeri  040 578 0590