TILANNEKATSAUS    9.4.2020

Hei kaikille,

saimme juuri Pelsavun terveyskeskuksen johtavalta hoitajalta Sirpa Koskeenlaineelta ajankohtaiskatsauksen koronatilanteesta alueellamme: 

Varmennettuja koronatapauksia ei Pelsavun alueella ole yhtään. Näytteitä on alueemme asukkaista otettu, mutta onneksi vielä ei yhtään koronaa ole löytynyt. Näytteenoton jälkeen on ihmisillä ollut karanteeni siihen saakka, kunnes testin vastaus on tullut. Altistuskaranteeneja on alueellamme ollut muutama, mutta onneksi hekin ovat säästyneet tartunnalta. Yksityisyyden suojan vuoksi näistä tapauksista ei voi kertoa tarkemmin.

Pääsiäisen aikaan johtavalle hoitajalle tulee tieto kaikista epäilyistä ja mahdollisista tauti- ja altistuskaranteeneista. Pääsiäisen jälkeen koronatilanteesta tiedotetaan uudelleen.

Suojautumiseen tarvittavia välineitä meillä onneksi on hyvän ennakkovarautumisemme johdosta, tästä kiittäminen meidän sairaanhoitaja Vilmaa. Suojautumisesta on tullut STM:stä hyvät ohjeet niin sosiaali- kuin terveyspuolelle. Toimimme STM:n, THL:n, AVI:n ja LSHP:n sekä tietenkin johtavan lääkärimme Veli-Matti Varmon ohjeiden mukaan.

Lääkärin vastaanotot toimivat tällä hetkellä normaalisti. Koronanäytteidenotto on keskitetty Pelkosenniemen terveyskeskukseen koko Pelsavun alueella. Näytteitä otetaan myös kotona, mikäli tilanne niin vaatii.

Vuodeosastolla on valmistauduttu koronaan ja sen vuoksi potilaspaikkoja on vapaana. Pelsavu valmistautuu mahdolliseen karanteeni tilanteeseen valmistelemalla erilaisia tilavaihtoehtoja toiminnan säilyttämiseksi.

Hammashoitola toimii normaalisti. Toiminnan muutoksesta ilmoitetaan erikseen.

Kokouksemme ovat etäkokouksia, kuten on suositeltu. Työskentelemme kuitenkin normaalisti kaikilla toimipaikoillamme, mutta olemme valmistautuneet etätyöskentelyn mahdollisuuteen.

Pääsiäisen aikaan kuuluu perinteisesti sukuloinnit ja erilaiset tapaamiset, mutta tänä vuonna niitä tulisi välttää ja pysytellä oman perheen kanssa kotosalla. Korona liikkuu nopeasti ihmisten mukana ja siksi sairastumisen riski kasvaa. Ulkoillaan ja nautitaan kotimaisemistamme yksin ja yhdessä perheemme kanssa.

Toivomme meille kaikille rauhallista pääsiäisen aikaa:

Sirpa Koskenlaine, johtava hoitaja
Päivi Vauhkonen, kunnanjohtaja